EFT tanácsadás felnőtteknek

Szerző: Takács Péter

Mi történik az EFT tanácsadásokon?

Az EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) tanácsadás célja, hogy a számodra nehézséget okozó élethelyzeteket képes legyél EFT segítségével oldani.

Tartalomjegyzék

[lwptoc]

Mikor keress EFT terapeutát?

Akkor érdemes EFT terapeutát keresned, ha úgy érzed, elakadt az életed, már több mindent kipróbáltál, hogy kilendülj a holtpontról, de nem sikerült.

Az EFT (először egy képzett EFT terapeuta segítségével) képes arra, hogy feloldja a lelki, érzelmi blokkjaid, és segítsen továbblépni elakadt helyzetekben.

Ez igaz akkor is, ha:

  • párkapcsolati válságban szenvedsz,
  • vagy a gyereknevelés kérdéseiben nem találsz kiutat,
  • esetleg egyedül maradtál a gyerekeddel.

De igaz akkor is, ha:

  • pozitív irányba szeretnél tovább fejlődni,
  • több önbizalomra szeretnél szert tenni,
  • vagy új életcélokat keresel.

Az EFT módszert arra találták ki, hogy univerzális segítő eszköz legyen. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenkinek minden problémáját megoldja, de sok olyan esetben láttunk már javulást, vagy áttörést, ahol a tanácsadásra jelentkezők azt hitték, már nincs remény.

Egy EFT tanácsadás menete

A felnőtteknek szóló tanácsadás első lépése mindig az adott érzelmi probléma, elakadás felvázolása, és a kölcsönös bizalom megteremtése az ügyfél és az EFT terapeuta között.

Az EFT tanácsadások két részből állnak:

1. Beszélgetős részből. Ahol közösen kiderítjük a probléma eredetét, vagy lehető legmélyebb okát. Az EFT terapeuta kérdez (néha furcsa kérdéseket tesz fel, vagy egy eredetileg nem nyilvánvaló összefüggésre világít rá), és a tanácsadás résztvevője a legjobb tudása szerint válaszol, mesél magáról, a múltjáról, az érzéseiről, és arról, mire keres megoldást.

A beszélgetés során felderítjük azokat a negatív érzéseket, múltbeli traumákat, amelyek a legjobban befolyásolhatták egy-egy probléma kialakulását, vagy fennmaradását.

2. Kopogtatós részből. Ahol az előzetes beszélgetés során közösen felderített eseményeket, negatív érzéseket oldjuk az EFT módszerének segítségével. Azaz stresszoldó meridiánpontokat stimulálunk kopogtatással. Amikor az oldás részlegesen, vagy teljesen megtörtént, ismét beszélgetünk, hogy közösen kiderítsük, mi változott a kopogtatás hatására, és mi nem. Azok a problémarészek, érzések, amik nem változtak, újabb figyelmet, és célzott kopogtatást igényelnek. Pár perc kérdezgetés, beszélgetés, öt-tíz perc kopogtatás, és így tovább.

Minden EFT tanácsadás célja, hogy oldottabban, és megkönnyebbültebben távozz, mint ahogy az ajtón beléptél, és minden foglalkozással közelebb kerülj ahhoz, hogy a megcélzott probléma tartósan elmúljon.

Ez azt is jelenti, hogy minden foglalkozás után egyre jobban leszel.

Gyakran előfordul, hogy egy-egy égető problémáról a következő hétig már el is felejted, hogy valaha zavart.

Egy EFT tanácsadás menete

Mi történik két EFT tanácsadás között?

Két EFT tanácsadás között igény szerint „házi feladatokat”, kopogtatós mondatokat kapsz a megcélzott problémádra. Ezek a házi feladatok segítenek abban, hogy:

  • magad is elsajátítsd az EFT módszert, és később önállóan is magabiztosan használd a problémáid megoldására
  • gyorsabban túl legyél azokon a gondokon, amelyekből most még nem látsz kiutat.

A házi feladatok választhatóan kérhetők, vagy elhagyhatók.

De az az általános tapasztalat, hogy akik kérnek otthoni feladatokat, és meg is csinálják (!), kétszer olyan gyorsan állnak talpra, és felejtik el a gondjaikat.

Így sokkal hamarabb el lehet jutni oda is, hogy a problémák megoldása után, új célok kitűzésére, és elérésére is hatékonyan alkalmazzuk az EFT-t.

Mennyire érzed jól magad a bőrödben?

Hasznos kérdések, és válaszok

Miért jó az EFT tanácsadás?

Bármilyen benned lévő stresszes helyzet oldására alkalmas. Az EFT-s tanácsadás segítségével te találod meg a saját életed problémáira a megoldást.

Meddig kell járnom EFT tanácsadásra?

Mint bármilyen tanácsadáson, az elején meghatározod a célt, amit el szeretnél érni. És addig dolgozol azon a célon, amíg el nem éred. Ez lehet akár egy-két alkalom is, de egy összetett probléma esetén a megoldás is több időt vesz igénybe.

Mennyire hatékony az EFT tanácsadás?

Az EFT egy kitűnő eszköz a stressz oldására. Azonban akkor működik igazán, ha te nyitott vagy a változásra, és hiszel abban, hogy a változást el tudod érni.

Mikor keressek inkább mást, mint az EFT tanácsadást?

Ha nem szeretsz, és nem is akarsz az érzéseidről beszélni, vagy nem vagy nyitott az újra, vagy te akarod megoldani a problémádat, és abba ne szóljon bele más. Akkor az EFT tanácsadás nem neked való.

Miből tudom majd, hogy használ az EFT tanácsadás?

Az eddig fájdalmasnak, megoldhatatlannak hitt dolgok már nem hatnak rád olyan erővel. Jobban érzed magad a bőrödben. A régi viselkedésed, reakcióid megváltoztak az adott kérdéskörrel kapcsolatban. Elkezd működni az életed.

Kérj időpontot Felnőtt tanácsadásra!

Választ, megoldást, kiutat keresel? A jelenlegi helyzetből nem tudod merre tovább szülőként, társként? Tanácstalan vagy?

Jelentkezz Felnőtt tanácsadásra!

Foglalj időpontot!

Az űrlapon kiválaszthatod, melyik tanácsadóhoz szeretnél jönni, és személyes, vagy online tanácsadást szeretnél. 1-2 napon belül telefonon megkeresünk időpont egyeztetésért a megadott telefonszámon.

A foglalkozások ára:

Stresszkezelés esetén: 18.000 Ft / alkalom; 4 alkalmas bérlet: 64.000 Ft

Házasság megmentés, válás, válás feldolgozás esetén: 22.000 Ft / alkalom; 4 alkalmas bérlet: 80.000 Ft

Feliratkozó

18 000 Ft / alkalom, 4 alkalmas bérlet: 64 000 Ft

22 000 Ft / alkalom, 4 alkalmas bérlet: 80 000 Ft