A figyelemzavar, és hiperaktivitás lányoknál másképp alakul

Szerző: Takács Péter

Hogyan jelentkezik  a figyelemzavar és hiperaktivitás lányoknál?

Tévhit, hogy a figyelemzavar, a hiperaktivitás csak fiúkra jellemző. Lányok is lehetnek hiperaktívak, figyelemzavarosak, csak náluk nem úgy jelentkezik, mint a fiúknál. A lányoknál legtöbbször hiányzik a hiperaktív tünetcsoport, ezért nehezebben észrevehető a jelenség.

Tartalomjegyzék

[lwptoc]
Figyelemzavar, hiperaktivitás lányoknál
A honlap szakemberei abban tudnak segíteni, hogy a hiperaktivitás, figyelemzavar miatt kialakult stresszállapot, a gyermeked viselkedése, és az szülők nyugalmi állapota helyreálljon. NEM vállaljuk a hiperaktivitás, és a figyelemzavar diagnózisát, annak gyógykezelését, és bármilyen fajta gyógyítását.

Figyelemzavar és hiperaktivitás lányoknál – mi a különbség?

Nézzük meg, hogy néz ki a figyelemzavar és hiperaktivitás lányoknál.

Amíg a fiúknál sokkal inkább jelentkeznek a hiperaktivitás olyan tünetei, amelyek megnehezítik számukra az elvárt hétköznapi viselkedést, addig a lányokra jellemzőbb, hogy visszahúzódóvá, csöndessé válnak.

Ha a figyelemzavarral küzdő lány erős környezeti ingereknek van kitéve, inkább félénkséget mutat, és elcsöndesedik. Bár iskolai környezetben a figyelemzavaros lányoknak is nehéz követni az utasításokat, és szociálisan is gyakran a perifériára kerülnek.

A figyelemzavar és hiperaktivitás lányoknál inkább gyakori álmodozásban nyilvánul meg, ami könnyen észrevétlen marad.

Más lányok pont ellentétesen viselkednek: könnyen válnak izgatottá, és nyitnak a társaság felé.

Ők nagyon társaságszeretők, a környezetük elfogadja őket, de a rájuk bízott feladatokban feledékenyek. A beszélgetésekbe beleszólnak, témát váltanak, nem engedik, hogy a másik is kifejtse a véleményét.

Az is előfordul, hogy az iskolában a szülőket gyakran berendelik a lányuk viselkedése miatt, mert zavarja a többieket az órán.

 

Igazi hiperaktív lányok Viszonylag ritka, amikor a lányok hozzák a klasszikus hiperaktív tüneteket

Az igazi hiperaktivitás lányoknál

Viszonylag ritka, amikor a hiperaktivitás lányoknál a klasszikus hiperaktív tünetekben nyilvánul meg. Azaz: keresik a veszélyes helyzeteket, könnyen válnak agresszívvá, és könnyen kimerülnek a mindennapi stresszhelyzetektől. Ezt a típusú hiperaktivitást lányoknál is diagnosztizálni szokták már a korai iskolai évek alatt.

Míg az előző esetben, az álmodozó típusnál csak akkor lesz feltűnő a probléma, amikor 5. osztályba lép, és megnövekednek az elvárások.

Hiperaktivitás lányoknál traumák hatására

Gyakori, hogy a hiperaktivitás lányoknál különböző traumák hatására (bántalmazás, abúzus, örökbefogadás) alakul ki, és erős impulzív tüneteket kezdenek mutatni. Annak megállapítása, hogy ők hiperatívak, vagy érthető okokból impulzív tüneteket mutatnak, szakember dolga.

Jó eséllyel ilyen, és ehhez hasonló helyzetekben a traumák érzelmi oldása után az impulzív, hiperaktív tünetek is mérséklődnek.

Teszteld le mennyire boldog a gyereked!

Mit tehetsz szülőként, ha a gyermeked hiperaktív vagy figyelemzavaros?

Amennyiben felmerül benned a gyanú, hogy a gyermeked hiperaktív vagy figyelemzavaros, kérj időpontot a helyi Nevelési Tanácsadótól, hogy a szakemberek ki tudják deríteni, pontosan mi a probléma.

Amennyiben a gyermeked szakemberek által megállapítottan hiperaktív, vagy figyelemzavaros, akkor a következőkben kaphatsz segítséget:

A Gyermek EFT tanácsadásokon megtanulhatjátok, hogyan kezeljétek a feszült, stresszes helyzeteket. Megismerhetitek az egyik leghatékonyabb, gyors, tartós, és egyszerű stresszoldó módszert, az EFT-t, mely segíthet mindkettőtök önbizalmának, nyugalmának helyreállításában.

Miért éri meg igénybe venni ezt a segítséget?

  • Mert gyermeked problémái gyorsabban oldódnak, ha Te is aktív részese vagy ennek a folyamatnak.
  • Mert a tanácsok mellett olyan eszközt kaptok a kezetekbe, melynek segítségével megoldhatjátok a problémákat.
  • Mert a szülő önbizalma, önképe a minden energiát igénybe vevő hiperaktív gyermek mellett folyamatosan romlik, illetve az állandó igénybevétel hatására még egy kötélidegzet is megkopik.
  • Mert mindketten azonnal megtapasztaljátok, hogy az EFT milyen fontos része annak, hogy kijöjjetek a problémákból, és megkönnyebbüljetek.

Tudj meg többet!

Hiperaktivitás és a figyelemzavar okai

A hiperaktivitás, és a figyelemzavar következményei

Tévhitek a hiperaktivitás, és a figyelemzavar körül

Hiperaktivitás jelei a gyerek különböző életkorában

Segíteni szeretnék figyelemzavaros, hiperaktív gyerekemnek!

A hiperaktivitás és figyelemzavar kezeléséhez alternatív segítség

Hiperaktivitás és figyelemzavar felnőttkorban

Milyen következményekkel jár a hiperaktivitás és figyelemzavar felnőtteknél?

Hiperaktivitás és figyelemzavar felismerése

Kérj időpontot, hogy helyreálljon a béke!

A hiperaktív gyerek nevelése kihívás a nap 24 órájában. Éppen ezért az ADD (figyelemzavar), és ADHD (hiperaktivitás) esetén a gyerekkel való segítő munka mellett szükség van a szülőkre is! Fogjunk össze!

Jelentkezz Gyerek tanácsadásra, hogy közösen kidolgozzuk a legjobb megoldást!

Itt nemcsak a probléma megismerése, a közös célok felállítása történik meg, de személyes tapasztalatot szerzel a stresszkezelő módszerek alkalmazásában. Te és a gyermeked is megtanuljátok az EFT-t használni.

Legyünk együtt szemtanúi a gyermeked változásának!

Feliratkozó

18 000 Ft / alkalom, 4 alkalmas bérlet: 64 000 Ft

22 000 Ft / alkalom, 4 alkalmas bérlet: 80 000 Ft