Immunrendszer erősítése házilag

Szerző: Sághy Zsuzsanna

Immunrendszer erősítése otthon, hogy megvédd a családod

Az immunrendszer erősítése, erőssége kulcsfontosságú minden betegség legyőzésében. Lélekben erősnek kell maradnunk, hogy bírjuk a strapát, és legyőzzük a betegségeket, ami megtámadta a szervezetünket.

Tartalomjegyzék

[lwptoc]

Immunrendszer erősítése otthon, hogy megvédd a családod

Miért fontos az immunrendszer erősítése?

Az erős immunrendszer nemcsak a külső behatásoktól (baktériumok, vírusok) véd meg, hanem úgy működik, mint egy szuperhatékony vírusölő a számítógépeden. Minden, a szervezetben rosszul működő sejtet az immunrendszer iktat ki, hogy ne okozzon nagyobb galibát.

A különböző stresszes események, gondolatok hatására a szervezetben folyamatosan keletkeznek felborult működésű, akár rákos sejtek is. Ezeket az immunrendszer folyamatosan szűri, és legyőzi.

Nehézségek akkor támadnak, ha az immunrendszer valamilyen okból nem győzi a terhelést, és már nem tudja legyőzni a belső, és külső „ellenséget”. Ilyenkor betegszünk meg.

Immunrendszer erősítésével legyőzhető a betegség

Mit jelez, ha erős az immunrendszered?

Az erős immunrendszer mindig visszajelzés arra is, hogy rendben vagy.

Azonban ezt az állapotot nem szabad összekeverni azzal, hogy nem vagyunk betegek, mert a kettő nem ugyanaz! Ha nem vagy beteg, azt jelenti, hogy az immunrendszered még győzi a terhelést.

„Tökéletes” immunrendszere talán azoknak van, akik természeti környezetben élnek, teljesértékű táplálékot fogyasztanak, egészséges életmódot folytatnak, és nincsenek lelki problémáik. Ez azt is jelenti, hogy ritkán találni olyan embert, aki tökéletes lelki és testi egészségnek örvend.

De mégis lehet az a célunk, hogy minél jobban megközelítsük ezt az állapotot, mert a személyes lelki fejlődésünk, és boldogságunk garanciája, hogy egészségesek legyünk testben és lélekben.

 

Az erős immunrendszer

Az immunrendszer erősítése nemcsak vitaminok kérdése…

Azzal tisztában kell lennünk, hogy a mai élelmiszerek a tömeggyártás, az ipari mezőgazdaság miatt nem képesek teljes értékű táplálékot nyújtani számunkra.

Ezért a szervezetünk védekező képessége alapvetően is legyengült állapotban van, mert nem jut hozzá mindenhez, amire szüksége van. Emiatt fogyasztunk táplálékkiegészítőket, vitaminokat.

De ez csak az immunrendszer erősítés egyik oldala. Hiába fogyasztjuk marokszámra a vitaminokat, ha közben a lelkünk nincs rendben!

Mert a negatív érzéseik, a lelkünkben, elménkben elnyomott feszültséggócok az immunrendszer másik fontos tartópillérét: a lelki egészségünket gyengítik.

 

Az erős immunrendszer lelki beállítottság kérdése is

Akiket erős stressz ér, a szervezete védekező mechanizmusokat indít el. Három klasszikus stresszválasz, vagy védekező mechanizmus létezik: támadj, menekülj, vagy maradj mozdulatlan.

Ha a stressz hosszabb ideig fennáll, és a felszabaduló stresszhormonok nem tudnak a szervezetből távozni, mert folyamatosan újra termelődnek, akkor a szervezet a krónikus stressz állapotába kerül. Ez olyan, mintha nem 5 percig szólna a riasztó a házban, hanem napokon keresztül.

A kérdés az ilyenkor, hogy ki mit tekint stresszes állapotnak, és arra hogyan reagál?

Ha jellemző rád a pesszimizmus, a problémakereső gondolkodásmód, vagy az alacsony ingerküszöb (gyengébb idegrendszer), akkor az immunrendszered is fokozott, folyamatos stressznek van kitéve.

Erős stressz hatására ráadásul a szervezet tartaléküzembe kapcsol minden funkciót, amire nincs szükség a közvetlen túlélésünkhöz. Ilyen funkciók: a gondolkodás, az immunrendszer, a szaporító szervrendszer, és az emésztő szervrendszer működése.

Ilyenkor a legtöbbször nem vagyunk közvetlen életveszélyben, de a gondolataink és érzéseink miatt a szervezetünk mégis vészhelyzetet érzékel, és stresszreakcióval válaszol.

Ha ez a stresszes gondolati, érzelmi állapot tartósan fennáll, akkor az immunrendszerünk sem fog rendesen működni, és könnyebben ki leszünk szolgáltatva bármilyen megbetegedésnek.

 

Az immunrendszer erősítése és a stressz

Mivel támogatható meg lelki oldalról az immunrendszer erősítése?

Az immunrendszer gyengeségét a régi elnyomott, megoldatlan lelki problémák (is) okozzák. Olyanok, mint az időzített bomba. Ott lapulnak a mélyben, és majdnem biztos, hogy egyszer robbanni fognak. Ez gyakran akkor történik meg, amikor a legnagyobb szükségünk lenne arra, hogy helyt álljunk (mert a stressz szintünk ilyenkor emelkedik a legmagasabbra).

Ha változásokat akarunk elérni, és fontos nekünk az immunrendszer erősítése, akkor hosszú távon szükségünk lesz a mélyreható lelki nagytakarításra a tartós eredményhez.

De kritikus élethelyzetekben első lépésként nem a lelki, mély terápiával kell törődni, hanem azzal, hogy képesek legyünk a mindennapi életben is működni, helyt állni (legyen miből megélnünk, meg tudjuk védeni magunkat és a szeretteinket a betegségektől). Ilyenkor először azzal kell foglalkozni, ami az adott helyzetben a legjobban fáj, amivel a legnehezebben birkózunk meg.

 

Az immunrendszer erősítése az érzelmi stabilitásunk erősítésével is lehetséges

Mit tehetsz már most is, ha fontos Neked az immunrendszer erősítése?

1. Keresd meg, hogy most mi az, ami legjobban zavar, idegesít, feszültséget okoz!

2. Szedd össze minden gondolatod, érzésed az adott félelmeddel kapcsolatban, és írd le.

3. Majd a listán szereplő minden gondolat és érzés mellé írd le azt is, hogy „Ebben az a legrosszabb, hogy…”.

Például félsz, hogy megfertőződsz. Ha ez bekövetkezik, abban az a legrosszabb, hogy kiesel a munkából, nem tudod eltartani a családod, és egzisztenciális bizonytalanságba döntöd magad, és őket.

Amit a mondatot kiegészítve fogsz leírni: azok az igazi félelmeid, amik a hosszú távú stresszt okozzák neked. A felszíni félelemek mögött mindig sokkal mélyebb, régebbi, ősibb félelmek húzódnak meg: halálfélelem, félelem a bizonytalanságtól, kiszolgáltatottságtól, szeretet elvesztésétől.

4. Ezeket a félelmeket vizsgáld meg, és gondold végig!

És kezd el feloldani őket egy általad ismert stresszoldó módszerrel (meditáció, relaxáció, agykontroll, EFT).

A  fizikai szinten így segítheted az immunrendszered megerősítését.

Ha nem ismersz hatékony önsegítő módszert, akkor ez, remélem segíteni fog: https://csaladbanutazunk.hu/eft-erzelmi-felszabaditas-technikaja-1/

 

Mit tehetsz már most is, ha fontos Neked az immunrendszer erősítése?

Extrém helyzetek, és az immunrendszer erősítése

Az élet eredményezhet szélsőséges, extrém helyzeteket, amikor az elme túlélés üzemmódba kapcsolja a szervezetet.

A legfontosabb, hogy tudatosan különítsd el, hogy valós életveszélyben vagy, csak az elméd érzékelte gy, hogy veszélyben vagy.

Ha tudod, hogy nem vagy közvetlen veszélyben, akkor azonnal kezdj el dolgozni a nyugalmad megteremtésén.

Azt már tudod, hogy miért fontos az immunrendszer erősítése, most megmutatjuk, hogyan csináld ezt a gyakorlatban:

Ha további segítségre van szükséged, mert el akadtál a saját félelmeid, szorongásod szövevényében, akkor örömmel segítünk egyéni tanácsadáson is.

Jelentkezz ITT Felnőtt vagy Gyerek EFT tanácsadásra a hatékony stresszkezeléshez!

Hasznos kérdések és válaszok

Ha meg akarom erősíteni az immunrendszerem, miért nem elég a helyes táplálkozás, és vitaminok szedése?

Mert a lelki hozzáállásunk, a saját stressz szintünk meghatározza, hogy mennyire erős vagy gyenge az immunrendszerünk. Hiába minden bevitt külső tápelem, vitamin, ha a lelked nincs rendben, ha nagy a nyomás rajtad, gyötörnek a félelmek.

Mi az, ami legjobban gyengíti az immunrendszerem?

A negatív gondolatok, az ezek miatt kiváltódó rossz érzések, és a stressz.

Nem vagyok stresszes, akkor lehet, hogy nekem erős az immunrendszerem?

Ez koránt sem biztos. Ugyanis lehet, hogy egy jó feszültség elnyomó rendszerrel rendelkezel, de a problémáidat nem megoldod, csak „érzésteleníted” magad. Azaz a stressz ott lehet benned, csak tudatosan nem veszel róla tudomást.

Ha genetikailag nem rendelkezem jó háttérrel, akkor hogyan erősíthetem meg az immunrendszerem?

A genetika által adott génkészletedet a környezeti tényezők befolyásolják (ezt vizsgálja az epigenetika) pozitívan, és negatívan is. Teremts magadban minél több pozitív gondolatot, dolgozz a saját félelmeiden, tanuld meg a stresszt kezelni. Mindezek az immunrendszered is meg fogják erősíteni.

Foglalj időpontot!

Az űrlapon kiválaszthatod, melyik tanácsadóhoz szeretnél jönni, és személyes, vagy online tanácsadást szeretnél. 1-2 napon belül telefonon megkeresünk időpont egyeztetésért a megadott telefonszámon.

A foglalkozások ára:

Stresszkezelés esetén: 18.000 Ft / alkalom; 4 alkalmas bérlet: 64.000 Ft

Házasság megmentés, válás, válás feldolgozás esetén: 22.000 Ft / alkalom; 4 alkalmas bérlet: 80.000 Ft

Feliratkozó

18 000 Ft / alkalom, 4 alkalmas bérlet: 64 000 Ft

22 000 Ft / alkalom, 4 alkalmas bérlet: 80 000 Ft