120 hasznos elfoglaltság gyerekeknek otthon

Szerző: Takács Péter

Hogyan foglald le a gyerekeid, ha unatkoznak?

Az otthonlét nem kell, hogy unalmas legyen, akkor sem, ha már nagyon unjátok az otthonmaradást, és kényszer az egész!

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 120 elfoglaltság ötletet, hogy a gyerekek élvezettel foglalják le magukat, miközben Te is megkönnyebbülsz, hogy hasznos az időtöltésük otthon.

Tartalomjegyzék

[lwptoc]

120 hasznos elfoglaltság gyerekeknek otthon

Virtuális programok

1. Utazz el a Marsra, itt: https://accessmars.withgoogle.com/

2. Nézd meg a Kinai Nagy Falat: https://www.thechinaguide.com/destination/great-wall-of-china

3. Nézd végig a franciaországi Lascaux barlangot: https://archeologie.culture.fr/lascaux/en

4. Leselkedj, nézd meg a pandamackót webkamerán:https://explore.org/livecams/panda-bears/china-panda-cam-1

5. Menjetek virtuális állatkertbe! Az interneten rengeteg webkamerás hely van, ahol megfigyelhetitek az állatkerti állatokat.

Itt: https://zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/webkamera

És itt: https://www.facebook.com/cincinnatizoo/live

És itt: https://www.georgiaaquarium.org/webcam/ocean-voyager/

6. Figyeld meg a vadon élő állatokat webkamerákon keresztül. Például ezeken a linkeken:

Széncinke, búbosbanka, macskabagoly: https://madarles.hu/

Gólyakamerák: http://golyaforum.hu/

Magyar webkamerák gyűjteménye: http://madarlesok.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1183634

Külföldi kamerák és nem madár kamerák gyűjtőlapja: http://madarlesok.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1132247

Rétisas kamera: https://birdcams.live/hu/webkamera/madarfeszek/retisas/haliaeetus-albicilla/retisasok-0

Madaras kamerák gyűjtőoldala: https://birdcams.live/hu

Mavir webkamerája: http://mavir.hu/web/mavir/feszekmegfigyeles

7. Menjetek budapesti múzeumba itt: https://papageno.hu/intermezzo/2020/03/jarja-be-otthonrol-budapest-muzeumait/

8. Vagy látogassatok meg nagy nemzetközi múzeumokat: https://papageno.hu/intermezzo/2020/03/igy-jarhatja-be-a-vilag-legnagyobb-muzeumait-otthonrol/

9. Ezen a linken meg bármilyen nemzetközi művészeti, vagy kulturális eseményt/élményt elérhettek: https://artsandculture.google.com/

 

Virtuális programok

Kézműves elfoglaltság gyerekeknek

10. Sógyurmázás. A sógyurma elkészítése nagyon egyszerű. Vegyél egy bögre sót, két bögre lisztet, és ¾ bögre vizet. Használhatsz ételfestéket is, és így színesebb lesz az élet!

11. Makaróni nyaklánc készítés.

12. Rakjatok ki mozaikképet. Ez is egyszerű. Válasszatok ki egy, a gyerek számára is kedves képet (lehetőleg ne a kedvenc poszterét), és vágjátok apróbb darabokra, majd keverjétek össze, és egy kartonlapra ragasszátok fel újból.

13. Színes csempemozaik készítés. Kell hozzá néhány színes csempe. Apu összetöri kalapáccsal, majd egy fakeretbe gipszet öntötök, és amíg folyékony a gipsz, kirakhattok bármi képet belőle. Ha kész, egy nedves szivaccsal a képet le tudjátok törölni. Nagyon szép ajándék is lehet belőle.

14. Fa kasztanyetta készítés. Nem kell hozzá más, mint két fakanál, és egy vékony, de erős gumi. Az egyik fakanál nyelét lefűrészelitek. Mindkettőt a fejénél egymásra helyezed, szembe fordítva őket, a lefűrészelt részt átfúrod egy vékony fúróval, és a gumival összekötöd a kettőt. Kész a kasztanyetta, lehet „zenélni”.

15. Festés egy kicsit másképp. Fogj egy celluxot, ragaszd rá egy farost lemezre tetszőleges formában, és fesd kreatívan körbe. Vedd le a celluxot, eredeti hátterű képet kapsz.

16. Készíts színes rizsszemekből képet. Kis edényekbe helyezz 20-30 csepp ételfestéket és fixálóként néhány evőkanál ecetet, majd forró vizet. Ezt a keveréket hagyd kihűlni, utána tedd bele a rizsszemeket. A képet előrajzolt kartonlapon is elkészíthetitek, amit beragasztóztok, és rászórjátok a rizsszemeket. Vagy csinálhattok teljesen tetszőleges képeket is.

17. Készíts papírmasét. Nagyon egyszerű, és csodás dolgokat lehet vele csinálni. Maszkok, léghajó, állatok kerülnek majd ki a kezed alól. Így csináld. https://www.youtube.com/watch?v=UUaLlEmTVUc

18. Pólófestés házilag. Unalmas a fehér pólód, fesd át! Itt többféle pólófestési technikát találsz. https://eletszepitok.hu/polomintazas-textilfestekkel-kreativ-otletek/

19. Ujjfestés, ehhez itt találsz alapanyagot. https://www.okosjatek.hu/ujjfestek

20. Kőfestés, kő dekupázsolás.

21. Készíts lufiból labdát. Kellékek: néhány lufi, liszt, tölcsér. Ebből a videóból megtudhatod a részleteket. https://www.youtube.com/watch?v=SyfxIryiD8A De csinálhatod a liszt helyett akár slime-ból is a labda töltőanyagát.

22. A gombokkal is csodákat lehet művelni, itt 15 újabb ötletet találsz a gombos képkerettől, a születésnapi üdvözlőkártyán át, a gomb fáig. https://www.nagyszuloklapja.hu/kreativkodas/3385/gombbol-keszult-targyak:-fotokon-15-latvanyos-otlet-amit-a-gyerekkel-is-elkeszithetsz.html

23. Készíthetsz karkötőt anyának petpalackból, és körömlakkból. Így: https://www.youtube.com/watch?v=e1ZHnVn-vPc

24. Papírmerítés. Menete: régi újságok beáztatva egy edénybe, majd botmixerrel összedarálva, és szúnyoghálóra kiöntve. A profik a rétegek közé tehetnek virágokat. Ekkor fontos, hogy a papír gyorsan megszáradjon.

25. A krumplit tetszőleges formára vágod, és belemártod festékbe. Kezdődhet a nyomdázás.

26. Zoknibábú készítés. Kell hozzá néhány zokni, gyöngy, fonal, és egy ügyes kéz, aki elkészíti.

 

Kézműves elfoglaltság gyerekeknek

Kreatív elfoglaltság

27. Készíts Geoboardot. Kell hozzá egy deszka, amibe négyzethálósan szúrjatok bele egyenlő távolságba színes, műanyag fejű rajzszögeket. Kell még hozzá egy csomag különböző nagyságú befőttesgumi. És máris különböző alakzatokat tudtok a gumik segítségével kirakni. https://feelslikehomeblog.com/2010/02/how-to-make-a-geoboard/

28. Készíts string artot, azaz kézi hurkolást. Ez hasonló, mint a geoborard, csak itt apró szögeket kalapálsz bele egy deszkába egy előre meghatározott minta alapján. Majd ezt színes fonalakkal hurkolod, ahogy a képen látod. https://feelslikehomeblog.com/2018/04/step-by-step-string-art-tutorial-for-beginners/

29. Hajtogassatok papírrepülőket. A youtube tele van ötletekkel, kié lesz a legjobb? Ezt üsd be a keresőbe! https://www.youtube.com/results?search_query=paper+airplane+tutorial

30. Játszatok képhamisítót! A legügyesebb festményhamisítók képei milliókért kelnek el. Ki tud lefesteni valósághűen egy Picasso-t vagy egy Van Gogh-ot?

31. Készítsetek családi újságot! Ahol nem csak politikai, gazdasági oldalak vannak, hanem pletyka rovat is. Ne felejtsetek el hozzá képi illusztrációt készíteni. Mulatságos lesz évek múlva visszanézni a „családi kurírt”.

32. Szobadekorálás. Nagyobbaknak akár átfestés is. Ha érzünk a nagyobbakban elszántságot, miért ne, csak győzze a mosógép a ruhákat, amit termel a gyerek.

 

Kreatív elfoglaltság

Játékos elfoglaltság gyerekeknek egyedül

33. Fújj szappanbuborékot! Nem csak a boltokban kapható szappanbuborékfújók működnek, hanem bármilyen botra rátekert vékony drótból készített hurok is. Sőt lehet óriás szappanbuborékot is fújni. Az ehhez szükséges anyagokat, és a folyadék alapanyagot itt találod. https://www.nagyszuloklapja.hu/jatek-az-unokaval/3145/buborekfujo-folyadek-keszitese-hazilag:-csak-4-alapanyag-kell-hozza.html

34. Tanulj origamit készíteni. A Youtube tele van ötletekkel.

35. Tanulj meg kártyatrükköket. Le lehet vele nyűgözni a többieket.

36. Építettél már kártyavárat. Ha igen milyen nagyot? Ki tud nagyobb kártyavárat építeni?

37. Van otthon régi rádió, tv, magnó, bármi, amit nem használtok? Szereljétek szét! Nézzétek meg a működését. És ne felejtsétek a szétszedett dolgokat az elektronikai hulladék gyűjtőbe elhelyezni, mert egyébként is ott a helye!

38. Meg tudod-e enni? Jöhet a furcsa ételek, az erős paprika challenge. de szigorúan a szülők engedélyével!

39. Papírtörölköző dekorálás. Kell hozzá sok színes vékony filctoll, és papírtörölköző, melynek mélyedéseit kell különböző színekkel kidekorálni.

40. Árnyék rajzolás. Ha nem tudsz valamit lerajzolni, semmi baj, tedd ki a napra, és rajzold körül az árnyékát.

41. Körömfestés, anya körömlakkjával. Vajon apa megengedi?

42. Ezen a linken olyan kézműves videókat találsz, amiket a gyerekek egyedül is el tudnak készíteni: https://www.metmuseum.org/art/online-features/metkids/videos/channel/MetKids-Create

 

Játékos elfoglaltság gyerekeknek egyedül

Játékos elfoglaltság együtt a családnak

43. Betűtészta szókirakó. Fogjatok egy kartonlapot. Készíts bele egy négyzethálót, és ragasztózd be a metszéspontokat. Minden metszéspontra helyezz egy-egy véletlenszerűen kiválasztott betűtésztát. Ki tud belőle minél több szót kirakni?

44. Kincskeresés. Ez nemcsak arról szól, hogy eldugsz valamit, és a gyereknek meg kell keresnie, hanem létrehozhatsz komplett akadálypályát feladatokkal, és a végén a várva várt jutalommal.

45. Társasjáték challenge. Ki bírja tovább? Ki nyeri a legtöbb partit?

46. Készítsetek saját társasjátékot (kitalálhattok egyet közösen, vagy mindenki külön-külön játékot). Ne felejtsd el, akárhogy is sikerül, illik vele játszani is.

47. Ha igazi nagy mulatságot akarsz, akkor csináld végig az alábbiakat! Álljatok egymás mögé sorba, és mindegyikőtök kezében legyen egy nagyméretű pohár. A sor elején álló ember pohara legyen tele vízzel, és anélkül, hogy hátra fordulna, a feje felett óvatosan elkezdi önteni a vizet hátra a másik poharába. A sorban mögötte álló, pedig irányítja, hogy hova folyjék a víz.

48. A sakk nem csak egy unalmas játék, hanem valódi csata, győzzön a jobbik!

49. Ne csak filmeket nézzetek, hanem nyissatok egy mozit. Legyenek jegyek, pattogatott kukorica, meg minden, ami ezzel jár.

50. Írj levelet a nagyinak. Telefon előtt így kommunikáltak az emberek. Még most is lehet levelet/ képeslapot küldeni.

51. Házi maszkabál. Ha anyu beáldozza a rúzsa, és szemfestéke egy részét, akkor az arcfestés sem maradhat el.

52. Teadélután. Ahol nem csak teát szürcsölgetnek a résztvevők, de lehet sütizni, és kedvenc könyvekből, versekből felolvasni.

53. Csináljatok egy zenekart, ahol el lehet énekelni egymás kedvenc számát. Ki lesz a gitáros, és ki lesz a dobos. És ki tud leginkább úgy beöltözni, mint az énekes?

54. Szobai útvesztő. Kendővel a szemeden végig kell menni a többiek által épített akadálypályán, úgy, hogy előtte megnézheted, és valaki irányít téged, utána csere.

55. Habfürdő a gyerekeknek.

56. Családi DISCO, mehet Retro party, és jöhetnek az új számok is.

57. Írjatok egy dalt mindenkiről, ami lehet vicces is, és adjátok elő.

58. Bábjáték/ árnyjáték a kicsiknek. Az utóbbiról egy jó oktatófilm itt található https://www.youtube.com/watch?v=Kz8wP2RYy64

59. Borotvahab, és ami belefér. Jöhet a lufi borotválás, egymás lefújása…

60. Készíts lassított felvételt. Persze ehhez nem kel spéci kamera, hanem el lehet játszani azt, amit lassított felvételen látnánk.

61. Forgassatok filmet! Bármiről, ha kész vágjátok meg.

62. Játszatok állatkertet. Ki tud több állathangot utánozni?

63. Kartondoboz erőd készítése. Ha van a padláson egy csomó kartondobozod, ezt nem hagyhatod ki! Közösen ki is festhetitek, és kezdődhet a várvívás!

64. Zsákbamacska magokkal, kicsi játékokkal. Fejleszti az érzékelést.

65. Autópálya a lakásban. Teendők: felhajtani a szőnyeget, megtervezni az utakat, és szigetelőszalaggal elkészíteni, és jöhetnek a matchboxok.

 

Játékos elfoglaltság együtt a családnak

Elfoglaltság a kertben

66. Sarazzatok kint a kertben. Készítsetek sársütit. És máris jöhetnek a klasszikus szerepjátékok: boltost, cukrászt is lehet játszani.

67. Legyen saját kertje a gyereknek. Akár a nagy kert részeként, akár az erkélyen egy virágosládában. Lehet zöldséges vagy virágos kert is. Arra kell csak a kezdetekben figyelni, hogy kevésbé igényes, és könnyen csírázó növények kerüljenek a kertbe. Például ezek. http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=1085488

68. Ültess fát! Fát ültetni az őszi időszakban lombhullás után lehet és fagymentes időszakokban folytatni egészen a rügyek megindulásáig. Hogyan ültess fát? https://www.edenkert.hu/gyumolcs/gyumolcsfak/gyumolcsfaultetesi-kisokos/5591/

69. Vízibomba másképp. A vízibomba nemcsak arra jó, hogy eltaláld vele a másikat, hanem arra is, hogy célba dobj vele, vagy éppen bowlingot csinálj, ahol a vízibomba a golyó, és a bábuk pillepalackos üvegek.

70. Tudnak-e a gyerekeid frizbizni? A Youtube-on számos trükk látható. Brodie Smith nevét érdemes keresni megtanít mindenre. https://www.youtube.com/watch?v=lgUyW5aGC2U

71. Bográcsoljatok a kertben. Nem olyan nehéz. Kezdőknek megteszi egy paprikáskrumpli, profik egy régi autófelniből, és egy mezőgazdaságban használatos tárcsából jobb husit csinálnak, mint az éttermek. Hol találsz ilyeneket? Ha vidéken élsz, akkor keresd a helyi mezőgazdasági vállalkozót, de egy vasgyűjtő telepen is beszerezhetsz mindent.

72. Van egy mobilod, és egy hangszóród, amit csatlakoztathatsz hozzá? Akkor máris készen állsz arra, hogy madárhangokat tölts le a netről, és becsalogass madarakat a kertedbe. Persze akkor lehetsz ebben sikeres, ha a lakóhelyeden élő madarakkal próbálkozol. Ők jó kiindulási pontok: http://www.mteweb.hu/madarak_a_kertunkben.html

73. Készíts madáritatót a kertben. Kellékek: egy macskamentes helyre kitett virágcserép tálca, benne egy kő, hogy ne döntsék fel a madarak, és víz. Nálunk még a mókusok is házhoz jönnek.

74. Készíts madáretetőt. Kellélek: Egy virágcserép tálca felkötve egy fára macskamentes helyen, és rakj bele napraforgót (gazdaboltokban vehetsz). A fogyást folyamatosan pótold. Novembertől, márciusig etetheted a madarakat.

75. Készíts méhecskehotelt. Ami nem más, mint a kerted számára fontos beporzó méhek lakóhelye. Nem kell félni, ártalmatlanok. De védeni kell őket, mert így lesz gyümölcsöd a fán. Így készítsd el! https://www.mme.hu/latvany-mehecskehotel-darazsgarazs

76. Készíts bunkert a kertben ásóval, lécekkel, és kötelekkel. Csak a fantáziád szabhat határt.

77. Fogj egy nagyítót, és irány a kert. Fedezd fel a részleteket. Nézz meg egy virágot, egy hangyát közelről.

78. Etesd a hangyákat a kertben. Figyeld meg, hogyan hordják el a bolyhoz az élelmet. És figyeld meg, hogy milyen más látogatók jönnek a kihelyezett ételre.

79. Süncsalogató. Sünök nem csak a gilisztákat, és a rovarokat szeretik, hanem a macskakonzervet is. Ha este a kertben hallasz szöszmötöléseket, akkor lehet, hogy a te kerted is rejt egy-két sünit. Helyezz ki neki egy picit az ételből, és közel csalogathatod őket.

80. Sátorozz a kertben. Igazi jó felkészítő program egy kempingezés előtt.

81. Aszfaltrajz verseny krétával.

82. Kötélhúzó verseny. Ha érdekessé akarod tenni, akkor középre csináltok egy sárfürdőt, aki veszít, az beleseik…

83. Öntöző felett átfutni. Igazi nyári játék, de a meleg napokon máskor is egész napos alapot szolgáltat a vidámságra.

84. Ki talál a kertben négylevelű lóherét. És ki talál öt vagy hatlevelűt?

85. Autómosás otthon, sok habbal, és sok vidámsággal egybekötve.

86. Keressetek a sóderben szép kavicsokat.

87. „Pétangue” játék üveggolyóval. valaki eldob egy üveggolyót, azt kell a másiknak eltalálni a sajátjával, vagy a lehető legjobban megközelíteni. Az nyer, aki előbb eltalálja a másikét. A helyes Pétangue dobást itt tanulhatod meg: https://www.youtube.com/watch?v=LSzQd0-g6so

88. Készíthettek madárodút. A legnagyobb sikere a B típusú odúnak lesz. Itt találod a részleteket. https://www.mme.hu/sites/default/files/vegleges_fuzet.pdf

89. Fűfej készítés. Egy tojáshéjba tegyél földet, majd fűmagot, öntözd meg, és indulhat a hajnövesztés.

 

Elfoglaltság a kertben

Kísérletezzetek!

90. Készíts terráriumot. Kell hozzá egy nagyobb befőttes üveg, Homok, sóder, néhány kisnövésű növény, melyek neveit itt találod. Ugyanitt a gondozásukról is olvashatsz. https://butopea.com/mlc/ilyen-egyszeru-a-diy-terrarium-keszites/

91. Kísérletezzetek tojással. Vegyél három, négy tojást, és helyezd őket különböző folyadékokba legalább 24 órán keresztül. A folyadékok között legyen víz, narancslé, kóla, ecet. Príma bizonyítékot mutathatsz a gyerekeknek, hogy mi történik, ha hosszú ideig nem mosnak fogat.

92. Csíráztassatok babot. Vizsgáljátok meg, milyen hatása van, ha nincs elég fény? Milyen hatása van a gravitációnak: ha kinőtt a növény, és az edényt az oldalára fordítod, mi fog történni?

93. Készíts Camera Obscurat. Ez a klasszikus fényképezőgép őse. Érdekes tapasztalat megvizsgálni, hogyan történik a képalkotása.

Leírás ezen a két helyen is találsz: https://jancsogergely.blog.hu/2018/09/22/igy_epithetsz_ciposdobozbol_fenykepezogepet

https://index.hu/tudomany/2014/04/27/instagram_sorosdobozzal/

94. Olvassz meg zsírkrétát a napon. Tegyél bele egy többféle színt egy pohárba, és úgy tedd ki a napra, hogy egy nagy tálat kibélelsz alufóliával, és azt fordítod a nap felé, hogy összegyűjtse a nap energiáját. A tetejét takard le folpackkal, hogy nehezebben hűljön ki. Ha apróbb zsírkréta darabokkal dolgozol, biztosabb a siker.

95. További érdekes kísérleteket találhatsz itt: https://www.okosjatek.hu/otthoni_egyszeru_de_erdekes_kemiai_fizikai_kiserletek_gyerekeknek_otthon_gyerekekkel

vagy itt: https://anapfenyillata.cafeblog.hu/2020/03/21/varazslatos-kiserletek-gyerekeknek-otthoni-alapanyagokbol/

 

Kísérletezzetek!

Gondolkodós elfoglaltság és játékok

96. Olvassatok mesét! Akár úgy, hogy te olvasol neki, de az is lehet, hogy felváltva olvastok. A cél ne az olvasás gyakorlása legyen, csak a hasznos időtöltés otthon. (Miért fontos a mese a gyerekeknek?)

97. Hallgassatok hangoskönyvet! A gyerekeimet régen órákra lekötötte egy-egy hangoskönyv, vagy mese CD meghallgatása. A gyerekek képesek ugyanazt a hangoskönyvet többször is meghallgatani anélkül, hogy megunnák. Használd ki!

98. Töltsetek le a telefonra csillagkép felismerőt, és máris lehet keresni a csillagképeket.

99. Találjatok ki egy saját jelnyelvet. Legyen benne titkos felhívó jel is. Nálunk ez nagyon bejön, amikor a gyerek elkódorgott a tömegben, ezt valahogy mindig meghallotta, kivéve, amikor nem akarta.

100. Tanuljatok meg nyelvtörőket. Itt található néhány. Te hányat tudsz belőle? https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/30-magyar-nyelvtoro-amibe-mi-is-belegabalyodtunk/

101. Tudtad, hogy hol van Hawai, vagy milyen közelről a Taj Mahal? Nézd meg Google Earth segítségével.

102. Filmnézés 5 percig némán. Mert ez segít fejleszteni az érzelmi intelligenciát, segít ráhangolódni a másik emberre. Utána nézzétek vissza, jó mulatság. Hasznos, ha a délutáni szappanoperákkal kezdesz.

103. Folytasd a történetet! Te felírsz valamit egy papírlapra, majd lehajtod, és a többiek is sorban felírnak valamit, és amikor kétszer-háromszor lement a kör, akkor együtt felolvassátok.

104. Hirdessetek versenyt a családban versírás, dalszöveg írás, vagy vicces videó készítés kategóriában. Kié lesz a családi Oscar díj?

105. Memória fejlesztő játékok. Elmondok egy hosszú mondatot halkan, és tovább kell adni a másiknak, mi lesz belőle a végén? Megmutatok egy képet, majd lefordítom, és vicces kérdéseket teszek fel a képpel kapcsolatban.

106. Nézd meg a kedvenc filmedet több nyelven!

107. Tanulj meg minél több nyelven köszönni. Itt 46 féle nyelven megtanulhatod, na jó csak 45, mert a magyar is benne van a videóban https://www.youtube.com/watch?v=9DdkqOHDiLE

 

Gondolkodós elfoglaltság és játékok

Közös főzés, mint elfoglaltság

108. Készíts marcipán figurákat. Készítsd el a recept szerint a marcipánt. Adj hozzá ételfestéket, így színesek lesznek a figuráid is. http://www.mindmegette.hu/marcipanmassza-hazilag.recept/

109. Főzés anyával/ apával együtt.

110. Nagyobbak akár szülők nélkül is összeállíthatnak egy komplett ebédet. Ehhez itt találsz recepteket: http://www.mindmegette.hu/valogatas/gyerekeknek-gyerekekkel-470/

111. Tudsz kenyeret készíteni? Ha igen, profi vagy! A neten számtalan „bolondbiztos” receptet találsz.

112. Csinálhattok „süti-kihívást”. Ki csinál finomabb sütit? Az eredményt az egész család együtt zsűrizheti.

 

Közös főzés, mint elfoglaltság

Mozgás

113. Ne hagyjuk ki a klasszikus fogócskát, bújócskát se az életünkből!

114. A bowlingra se kell pénzt költeni. Otthon felállítasz 10 db pillepalackot, és ha már van egy focilabdád, akkor indulhat is a verseny. Ki tud előbb STRIKE-ot elérni?

115. Készíts bunkert, vagy akadálypályát a lakásban pokrócokból, székekből, párnákból.

116. Lufi röplabda bajnokság. Kinél durran ki a lufi?

117. Párnacsata, hogy le tudjátok vezetni a feszültséget.

118. Ugrókötelezés, hullahop karikázás se maradjon ki.

119. Torna, saját testsúlyos edzés az egész családnak. A felnőttek visszanyerik a tinédzserkori erőnlétüket, a gyerekeket pedig csodálni fogják a többiek, mert ők lesznek az elsők, akik lenyomják a suliban az 50 fekvőtámaszt.

120. Ugróiskola, akár a szobában is. Kell hozzá szigetelőszalag, és máris kész a pálya.

Ha úgy érzed, hogy a játékos elfoglaltsgoknál több stresszkzelésre lenne szüksége a családodnak, akkor jelentkezz ITT Felnőtt vagy Gyerek EFT tanácsadásra a hatékony stresszkezeléshez!

Ti mit szoktatok még játszani a gyerekekkel, ami nekünk nem jutott eszünkbe?

Foglalj időpontot!

Az űrlapon kiválaszthatod, melyik tanácsadóhoz szeretnél jönni, és személyes, vagy online tanácsadást szeretnél. 1-2 napon belül telefonon megkeresünk időpont egyeztetésért a megadott telefonszámon.

A foglalkozások ára:

Stresszkezelés esetén: 18.000 Ft / alkalom; 4 alkalmas bérlet: 64.000 Ft

Házasság megmentés, válás, válás feldolgozás esetén: 22.000 Ft / alkalom; 4 alkalmas bérlet: 80.000 Ft

Feliratkozó

18 000 Ft / alkalom, 4 alkalmas bérlet: 64 000 Ft

22 000 Ft / alkalom, 4 alkalmas bérlet: 80 000 Ft