Családalapítás

A családalapítás nem a házassággal, vagy a gyermeknemzéssel kezdődik.

Inkább azzal a pillanattal, amikor lélekben mindketten igent mondtok a gyerekre. Zöld utat adtok egy új kis jövevénynek, aki majd gazdagítani fogja az életeteket, és a kapcsolatotokat.

De ez nem mindig ilyen egyszerű. Van, hogy túl korán jön, van, hogy nem jön össze a gyerek. Vagy az egyik fél nem tud szívvel-lélekkel igent mondani. Mindegyik helyzet lelki konfliktusokat szül egy pár, és külön az anya, és apa életében is.

Ezen túl ott van a babavárás, a terhesség minden félelme, szépsége, kihívása. A kilenc hónap alatt sok olyan helyzet adódhat, ami nem kívánt stresszt szül, és kihatással lesz a születendő babára is.

 Családalapítás A családalapítás nem a házassággal, vagy a gyermeknemzéssel kezdődik. Inkább azzal a pillanattal, amikor lélekben mindketten igent mondtok a gyerekre.

Aztán pedig jön „A” szülés, amiről annyi ellentmondó információ, élmény, rémtörténet kering.

És a szülés utáni hónapok egyedül otthon egy pici babával, amikor még azt sem tudod, hogyan nyúlj hozzá, mit kezdj vele, ha sír, éhes, fáradt. Egyáltalán mikor miért sír. Hogyan lehet mindenki elégedett az újonnan született családban.

Számtalan olyan stresszhelyzet adódhat a családalapítás, a tervezés, és a „megvalósítás” során, amelyek sok gondot okozhatnak, miközben a legtöbb probléma nagy része orvosolható, oldható. Nem is olyan nehezen.

A következőkről olvashatsz még:

  • Nem jön össze a gyerek, de miért?
  • Hogyan teremts összhangot a babáddal már a kezdetektől?
  • Hogyan segíthetsz neki, és magadnak a szülésben való felkészülésben?
  • Olvashatsz még a sírásról, hasfájásról, szülés utáni depresszióról