Figyelemzavar, hiperaktivitás felismerése lányoknál

Szerző:

A hiperaktivitás, figyelemzavar tünetei lányoknál

Tévhit, hogy a figyelemzavar, a hiperaktivitás csak fiúkra jellemző. Lányok is lehetnek hiperaktívak, figyelemzavarosak, csak náluk nem úgy jelentkezik, mint a fiúknál. A lányoknál legtöbbször hiányzik a hiperaktív tünetcsoport.
Figyelemzavar, hiperaktivitás felismerése lányoknál
A honlap szakemberei abban tudnak segíteni, hogy a hiperaktivitás, figyelemzavar miatt kialakult stresszállapot, a gyermeked viselkedése, és az szülők nyugalmi állapota helyreálljon. NEM vállaljuk a hiperaktivitás, és a figyelemzavar diagnózisát, annak gyógykezelését, és bármilyen fajta gyógyítását.
Nézzük meg, hogy az lányok esetében milyen a figyelemzavar.

Lányok és a figyelemzavar

Amíg a fiúnál sokkal inkább jelentkeznek a hiperaktivitás olyan tünetei, melyek megnehezítik számukra az elvárt hétköznapi viselkedési módot, addig a lányokra jellemzőbb, hogy visszahúzódóvá, csöndessé válnak. Ha a figyelemzavarral küzdő lány erős környezeti ingereknek van kitéve, inkább félénkséget mutat, és elcsöndesedik. Bár iskolai környezetben a figyelemzavaros lányoknak is nehéz követni az utasításokat, és szociálisan is gyakran a perifériára kerülnek. A figyelemzavar egyik tünete a lányoknál az álmodozás, mely könnyen észrevétlen marad. Más lányok pont ellentétesen viselkednek: könnyen válnak izgatottá, és nyitnak a társaság felé. Ők nagyon társaságszeretők, a környezetük elfogadja őket, de a rájuk bízott feladatok terén feledékenyek. A beszélgetésekbe beleszólnak, témát váltanak, nem engedik, hogy a másik is kifejtse a véleményét. Az is előfordul, hogy az iskolában a szülőket gyakran berendelik a lányuk viselkedése miatt, mert zavarja a többieket az órán.
Igazi hiperaktív lányok Viszonylag ritka, amikor a lányok hozzák a klasszikus hiperaktív tüneteket

Igazi hiperaktív lányok

Viszonylag ritka, amikor a lányok hozzák a klasszikus hiperaktív tüneteket, azaz keresik a veszélyes helyzeteket, könnyen válnak agresszívvá, és könnyen kimerülnek a mindennapi stresszhelyzetektől. Ezt a típusú hiperaktivitást a lányok esetében is diagnosztizálni szokták már a korai iskolai évek alatt.

Míg az előző esetben, az álmodozó típusnál csak akkor lesz feltűnő a probléma, mikor 5. osztályba lép, mert megnövekednek az elvárások.

Traumatizált lányok, és a hiperaktivitás

Azonban gyakori, hogy a lányok különböző traumák hatására (bántalmazás, abúzus, örökbefogadás) erős impulzív tüneteket mutatnak. Annak megállapítása, hogy ők hiperatívak, vagy érthető okokból impulzív tüneteket mutatnak, szakember dolga.

Jó eséllyel ilyen, és ehhez hasonló helyzetekben a traumák érzelmi oldása után az impulzív, hiperaktív tünetek is mérséklődnek. 

Teszteld le mennyire boldog a gyereked!

Mit tehetsz szülőként, ha a gyermeked hiperaktív vagy figyelemzavaros?

Amennyiben felmerül benned a gyanú, hogy a gyermeked hiperaktív vagy figyelemzavaros, kérj időpontot a helyi Nevelési Tanácsadótól, hogy a szakemberek ki tudják deríteni, pontosan mi a probléma.

Amennyiben a gyermeked szakemberek által megállapítottan hiperaktív, vagy figyelemzavaros, akkor a következőkben kaphatsz segítséget:

A Gyermek EFT tanácsadásokon megtanulhatjátok, hogyan kezeljétek a feszült, stresszes helyzeteket. Megismerhetitek az egyik leghatékonyabb, gyors, tartós, és egyszerű stresszoldó módszert, az EFT-t, mely segíthet mindkettőtök önbizalmának, nyugalmának helyreállításában.

Miért éri meg igénybe venni ezt a segítséget?

  • Mert gyermeked problémái gyorsabban oldódnak, ha Te is aktív részese vagy ennek a folyamatnak.
  • Mert a tanácsok mellett olyan eszközt kaptok a kezetekbe, melynek segítségével megoldhatjátok a problémákat.
  • Mert a szülő önbizalma, önképe a minden energiát igénybe vevő hiperaktív gyermek mellett folyamatosan romlik, illetve az állandó igénybevétel hatására még egy kötélidegzet is megkopik.
  • Mert mindketten azonnal megtapasztaljátok, hogy az EFT milyen fontos része annak, hogy kijöjjetek a problémákból, és megkönnyebbüljetek.

Tudj meg többet!

Hiperaktivitás és a figyelemzavar okai

A hiperaktivitás, és a figyelemzavar kísérőtünetei

Tévhitek a hiperaktivitás, és a figyelemzavar körül

Hiperaktivitás tünetei a gyerek különböző életkorában

Segíteni szeretnék hiperaktív, figyelemzavaros gyermekemnek!

Alternatív segítség, ha gyermeked hiperaktív, vagy figyelemzavarral küzd

Figyelemzavar, és hiperaktivitás felnőttkorban

Felnőttkori figyelemzavar, és hiperaktivitás következményei

Hiperaktivitás és figyelemzavar felismerése

Kérj időpontot, hogy helyreálljon a béke!

A hiperaktív gyerek nevelése kihívás a nap 24 órájában. Éppen ezért az ADD (figyelemzavar), és ADHD (hiperaktivitás) esetén a gyerekkel való segítő munka mellett szükség van a szülőkre is! Fogjunk össze!

Jelentkezz Gyerek tanácsadásra, hogy közösen kidolgozzuk a legjobb megoldást!

Itt nemcsak a probléma megismerése, a közös célok felállítása történik meg, de személyes tapasztalatot szerzel a stresszkezelő módszerek alkalmazásában. Te és a gyermeked is megtanuljátok az EFT-t használni.

Legyünk együtt szemtanúi a gyermeked változásának!

Mennyire érzed boldognak magad? – teszt

Teszteld le a saját lelkiállapotod az egyéni boldogságteszt segítségével!

Mennyire vagy boldog a párkapcsolatodban? – teszt

Teszteld le a saját párkapcsolatod a párkapcsolati boldogságteszt segítségével!

Mennyire boldogok a gyerekeid? – teszt

Teszteld le a gyereked lelki állapotát a gyerek boldogságteszt segítségével!

Mekkora az összhang a családodban?

Teszteld le a családod lelki állapotát a családi boldogságteszt segítségével!

Lájkolj minket!

Stresszcsökkentő videóink

Nézd meg a Családbanutazunk Videó csatornáját is!

YouTube csatorna